Despre Varsatori

by - 3:45:00 PM


Tuturor le plac curcubeele. Copiii isi pun o dorinta cind vad unul, visatorii alearga dupa ele, pictorii le pun pe pinza, dar Varsatorul locuieste intr-unul. Mai mult, el l-a demontat si a examinat fiecare bucatica, fiecare culoare si tot crede in el. Nu e usor sa crezi in ceva dupa ce ai aflat exact cum e acel lucru, dar Varsatorul e in esenta un realist, desi adresa lui e ziua de miine, privita cu ochelari roz.

Ca si buimacita Alice, dusa prin Lumea Minunilor de Varsatorul Lewis Caroll, va trebui sa fii mereu pregatit pentru neprevazut cind e vorba de uranieni. In general amabili si linistiti, Varsatorilor le place, insa, sa sfideze opinia publica si sint extrem de incintati in sinea lor cind socheaza din cind in cind oamenii mai conventionali cu comportamentul lor irational. Acesti oameni in general blinzi si politicosi te pot zgudui brusc cu cele mai uluitoare afirmatii exact cind te astepti mai putin. Uranianul tipic e pe jumatate Albert Schweitzer si jumatate Mickey Mouse. Poate fi incaltat in sandale, bocanci, pantofi eleganti sau adidasi si rareori isi va bate capul sa verifice daca ceea ce poarta se potriveste ocaziei. Va aparea la usa ta descult, daca asa ii vine cheful si va ride de tine fiindca rizi de el. Varsatorii deseori adopta o tinuta bizara, pentru a-si demonstra refuzul de a se conforma normelor.

Poti recunoaste deseori oamenii nascuti in aceasta zodie fixa, de aer, dupa cit de des folosesc cuvintul “prieten”. Intrebarea tipic uraniana dupa ruperea unei legaturi amoroase este “Nu putem ramine prieteni?”. Varsatorul nu e nici obtuz, nici naiv, nici entuziast, nici blazat. Experimentarile permanente nu-l fac decit sa fie curios in legatura cu urmatorul mister pe care-l are de descifrat. Si urmatorul mister poti fi tu. Persoana care pare  complet absenta cind te studiaza ca sub un microscop invizibil e probabil un Varsator. Poate fi derutant sa descoperi, dupa toata curiozitatea lui intensa, care te-a flatat, ca manifesta acelasi interes pentru viata personala a politistului din colt, a barmanului sau a cinteretei din bar. Politica il fascineaza, sporturile ii intereseaza, iar copiii il intriga. Acelasi lucru e valabil pentru cai, masini, batrini, descoperiri medicale, scriitori, astronauti, alcoolici, piane etc. Renunta la orgoliu, ori abordarea lui distanta, impersonala ti-l va rani.

Ochii Varsatorului au de obicei o privire, vaga, absenta, visatoare si sint deseori deschisi la culoare, dar nu intotdeauna. Parul e de obicei drept si matasos, deseori blond sau saten deschis; tenul e palid si de obicei are o inaltime peste medie (ascendentul poate duce la modificari in aspectul general). Vei observa o noblete a profilului. Trasaturile uraniene sint fine si bine definite, amintind de cele ale imparatilor romani de pe monedele de aur. Adevaratii nativi vor adopta deseori o pozitie cu capul plecat de la baza gitului cind cugeta la o problema sau imediat dupa ce au pus o intrebare. Capul le cade brusc in fata sau se inclina intr-o parte, asteptindu-ti reactia. In mod ciudat, datorita sexualitatii duale a uranienilor, trupurile masculine au deseori caracteristici feminine (cum ar fi soldurile late), iar cele feminine au cite o trasatura masculina (cum ar fi umerii lati).

Nativii iubesc libertatea si pot fi deseori extrem de amuzanti, perversi, originali, ingimfati si independenti, dar pot fi si diplomati, blinzi, intelegatori si timizi. Ei vor cauta aproape cu disperare sentimentul de siguranta pe care li-l dau multimile, aglomerarile de oameni si se va inconjura cu prieteni. Apoi vor cadea intr-o pasa mohorita, pesimista si vor dori sa fie lasati singuri. In oricare dintre aceste faze ar fi, nativul isi pastreaza perceptiile acute, care sint mai profunde si mai rapide decit ale altora. Uranus face din el un rebel innascut, care crede ca toate vechile obiceiuri sint gresite si ca oamenii si lumea au nevoie de schimbari drastice si revolutionare mai mult decit de orice altceva (desi, daca e implicat in politica, va fi suficient de inteligent incit sa nu-si faca publice opiniile prea devreme, distrugindu-si strategia).

Varsatorii analizeaza constant situatii, prieteni si straini. Poate fi deranjant cind se apuca sa-ti puna intrebari directe, fara pic de tact, tintind exact spre cele mai intime sentimente ale tale. Cind descopera ca puzzle-ul nu era deloc prea complicat, se plictisesc si uneori chiar se supara. Nu e nimic mai jignitor decit un Varsator care se satura de acest joc de-a examinarea sub microscop si se orienteaza spre alt subiect tocmai cind te-a convins ca pentru el esti cea mai importanta fiinta de pe planeta. E foarte dureros!

In ciuda obsesiei lor pentru prietenie, nativii nu au prea multi apropiati. Ei cauta cantitatea si nu calitatea in relatiile lor si rareori intemeiaza o legatura pentru o perioada mai lunga de timp. Sint prea multe de descoperit ca sa se limiteze prea mult timp la numai una sau doua prietenii. Nu rezolvi nimic cu rugamintile patetice, caci acest om e prea impersonal dar, daca reusesti sa ajungi la inima unui Varsator, de obicei acesta va cobori de pe bicicleta lui ca sa vada daca nu cumva i-a scapat ceva.

Uranianul e inconjurat de un fel de izolare ciudata si deseori e inteles gresit de ceilalti. Asta pentru ca ceilalti inca sint cu un pas in urma Varsatorului. Purtatorul apei traieste in viitor, intorcindu-se in prezent numai pentru perioade foarte scurte de timp, asa ca oamenii mai realisti il considera pur si simplu sarit de pe fix. El simte acest lucru si sentimentul lui de izolare se accentueaza. Dar, dupa parerea lui, faptul ca cei din jur nu reusesc sa tina pasul cu el nu e un motiv sa mearga inapoi. Asa ca rataceste singur printre norii lui, in timp ce noi, simplii muritori, ne intrebam ce naiba cauta tocmai acolo, atit de departe.

Astrologii spun ca ceea ce gindesc Varsatorii va gindi toata lumea peste cincizeci de ani. Asta o fi adevarat, dar prapastia dintre ei si noi ceilalti ramine la fel de adinca. Acest semn e cunoscut ca fiind semnul geniului si asa si este, caci mai mult de jumatate dintre cei mai celebri oameni ai lumii sint nascuti in Varsator sau au ascendent in Varsator. Pe de alta parte, un procentaj la fel de mare dintre cei inchisi in sanatorii de boli nervoase sau dintre cei care au sedinte frecvente la psihoterapeut sint tot uranieni. Se spune ca granita dintre geniu si nebunie e foarte subtire, iar prietenii tai Varsatori te pot face uneori sa te intrebi de care parte a granitei se afla ei. Mare parte din confuzie e provocata de faptul ca omul a avut intotdeauna tendinta sa-si huleasca profetii.

Uranienii sint un bizar amestec de pragmatism rece si instabilitate excentrica si par sa aiba o intelegere instinctiva pentru cei bolnavi psihic. E ciudat, dar aproape orice nativ poate reduce substantial agitatia nebunilor doar vorbindu-le incetisor. Are un talent minunat de a calma persoanele isterice si de a linisti copiii inspaimintati. Sa fie oare din cauza ca propriul lui sistem nervos e atit de sensibil si de slab protejat?

Mintea Varsatorului e atit de deschisa incit e o raritate sa gasesti unul care are prejudecati, cu conditia sa nu aiba grave influente negative in harta stelara natala. Chiar si atunci va fi foarte socat cind ii vei scoate in evidenta aceste prejudecati. Instinctul fratern e atit de puternic la el, incit atunci cind un Varsator se face vinovat de intoleranta, nu numai ca el nu-si da seama de asta, dar detesta eticheta respectiva. In mod obisnuit, toti ii sint frati sau surori. Va umbla prin inalta societate ca si
prin cele mai mizere mahalale cu ulciorul lui simbolic, adunind cunostinte si varsindu-le din nou. Chiar si perioadele lui de hibernare sint scurte, asa ca nu apuci sa-i duci dorul, ca el si apare din nou, prezent peste tot. Nu incerca sa-i intrerupi solitudinea. Cind vrea sa fie singur, vrea sa fie singur, insa nu s-a retras permanent din lume, chiar daca i-a venit brusc sa-si treaca numarul de telefon la secret. Adresa nu i s-a schimbat, si nici el. Nu poate renunta prea mult timp la compania oamenilor.

De obicei e greu sa convingi un Varsator sa fixeze o intilnire la o anumita ora. Prefera sa lase o marja de siguranta mai mare, pentru ca nu-i place sa se simta legat de anumite indatoriri sau obligatii la anumite ore. Prefera ceva de genul “Ne mai vedem… poate marti”. Si uneori se refera la martea de peste doua saptamini. Insa trebuie spus ca, o data ce l-ai prins la inghesuiala si si-a dat cuvintul ca va veti intilni la o anumita ora, va respecta cu sfintenie ora cu pricina. Poti sa fii sigur de asta si ai face bine sa nu intirzii. El va fi acolo, cu conditia sa nu fie rapit in drum spre intilnire  – ceea ce, fiind Varsator, e posibil. Acestor oameni li se poate intimpla orice, oricind. Absolut orice!

Isi va expune deschis opiniile, dar nu va avea pretentia sa-ti dicteze cum ar trebui sa gindesti sau sa-ti traiesti viata. Nici el nu are de gind sa-ti permita sa-i dictezi lui lucrurile astea. Spre deosebire de Berbec, Leu sau Gemeni, nu doreste sa-i convinga pe ceilalti cu orice pret sa-i adopte ideile. Filosofia uraniana e ca fiecare are nevoile lui proprii, danseaza dupa propria muzica si individualitatea ar trebui respectata.

Rareori ai sa vezi un Varsator luptind feroce pentru o cauza. Ei traiesc dupa propriul sistem de valori si considera ca asta e suficient. Lasa-i pe Berbec, Leu, Scorpion si Sagetator sa apuce sabia si sa lupte glorios pentru a-i elibera pe nedreptatiti. Uranianul e prea ocupat sa descopere cauzele revolutiei, sa asculte necazurile oamenilor si sa imparta compasiune intelegatoare. Nativul crede in schimbarile violente, dar lasa violenta in seama altora. Nu e un las, dar pur si simplu nu are echipamentul necesar pentru batalie. Cind un scandal il ia prin surprindere, fie va ataca orbeste, derutat, fie va fi de acord cu adversarul ca sa puna capat disputei. Reactia lui e imprevizibila, dar un lucru e sigur. A doua zi opinia lui va fi la fel de ferma ca inainte. Oricine are pregatire si talent la dezbateri il poate invinge de obicei, caci atentia lui poate sa rataceasca foarte usor spre abstract intr-o confruntare a inteligentelor. Varsatorul lupta cel mai bine cu palaria. Si-o pune pe cap si pleaca. Insa mintea lui plina de respect pentru adevar nu se va clinti nici un milimetru cind e ferm convins de ceva, in ciuda faptului ca nu-i plac disputele neplacute. Toate tipetele si presiunile emotionale din lume nu-l vor face sa se abata de la calea ideilor lui independente.

Un alt motiv pentru care Varsatorul se confrunta deseori cu critici ostile e faptul ca e mereu plin de surprize. Te poate conduce spre vest, ca apoi sa se intoarca si sa marsaluiasca spre est fara sa te previna. El are o anume incapatinare in hotarirea lui de a nu te anunta ce pune la cale. Uranianului nu-i vine foarte usor sa aiba incredere in oameni. Mai intii trebuie sa-ti intoarca pe toate fetele motivele posibile si chiar sufletul, daca se poate. S-ar putea sa ai senzatia ca fiecare cuvint al tau si fiecare gest sint catalogate si puse la pastrare in mintea lui intuitiva pentru a putea apela mai tirziu la aceste date. Asa si e. Poate ca ti se pare din cind in cind pierdut in vise, dar sa nu te lasi inselat. Probabil ca ti-ar putea spune si cite gene ai.

Sa nu te astepti niciodata ca un uranian sa te accepte la prima vedere. El vrea sa stie ce se ascunde dincolo de chipul tau si va pune intrebari foarte jenante ca sa afle. Dar trebuie sa stii ca o data ce ai fost acceptat iti va fi loial si prietenia lui nu va fi zdruncinata de birfe rauvoitoare. Nu va crede soaptele rautacioase ale inamicilor tai, dar le va asculta cu siguranta din pura curiozitate. Fii insa sigur ca analiza finala si decizia ii vor apartine in totalitate.

Maladiile uraniene au de obicei legatura cu sistemul circulator. Nativii tremura de frig iarna si sufera de cald vara. La batrinete sint predispusi la varice si ingrosarea arterelor, daca emotiile lor sint orientate in directii negative, si au tendinta sa sufere accidente la picioare, mai ales la gambe si glezne. Oasele gleznei sint deseori fragile si s-ar putea ca nativii sa se plinga de dureri in picioare din caza proastei circulatii. Alte probleme de sanatate ar fi durerile dese in git si uneori palpitatii, dar aceste nu sint grave. Uranienii au nevoie de foarte mult aer curat, somn si exercitiu fizic, dar rareori se folosesc de aceste remedii naturale. Nu au parte de prea mult aer curat pentru ca de obicei inchid ferestrele, se infofolesc in paturi si tot se pling ca le e frig. Tensiunea nervoasa tipica nativilor ii impiedica deseori sa se odihneasca sufient, si deseori somnul le e tulburat de vise stranii. Cit despre exercitiu fizic, daca n-a fost invatat de mic sa iubeasca sporturile e greu sa-l imboldesti pe uranian si sa mearga mai repede, daramite sa alerge. Adevaratele probleme de sanatate ale uranienilor nu incep decit la maturitate, cind incapatinarea lor creste. Acesti oameni sint extrem de usor de hipnotizat. Multi simt intuitiv acest lucru si se feresc sa se expuna dar, facuta de un specialist, hipnoza le-ar putea vindeca unele dintre numeroasele lor fobii.

Varsatorii nu au memorii grozave, dar nici nu au nevoie sa memoreze prea multe, din moment ce par sa prinda cunostinte din aer. De ce si-ar imbicsi mintea cu lucruri de care s-ar putea sa nu aiba nevoie niciodata, cind pot sa-si intinda antenele invizibile si sa prinda tot ce le trebuie? Probabil ca acesti oameni vor veni acasa de la cumparaturi fara sa fi cumparat nici macar un articol de pe lista. Nativul tipic este intruchiparea legendarului profesor distrat. E in stare sa treaca pe linga sotia lui pe strada fara sa o salute daca e adincit in conversatie cu un prieten.

Puterea de concentrare a Varsatorului poate fi uluitoare. Totusi, e in stare sa prinda lucruri care se petrec in spatele lui, daca vrea, ca un radar. Nativii pot purta o conversatie complicata fara sa piarda nici o miscare din ceea ce se intimpla in cealalta parte a camerei, daca se hotarasc ca ii intereseaza. Uneori ai putea sa juri ca n-a auzit nici un cuvint din ce ai spus, ca a doua zi el sa-ti repete totul, cuvint cu cuvint, ca un casetofon. Nu subestima niciodata puterea unui uranian de a se imbiba cu informatii in timp ce pare complet absent, chiar daca uneori se poate pierde in concentrare.

Capacitatea extraordinara a nativului de a plonja in necunoscut si de a absorbi secrete mistice fara macar sa incerce duce spre o stranie intuitie, o putere premonitorie uluitoare. Cunosc un Varsator care raspunde la telefon inainte ca acesta sa sune si, mai mult, stie dinainte cine e la celalalt capat al firului. Aproape fiecare uranian are o sensibilitate unica, ce il ajuta sa-ti cunoasca cele mai ascunse dorinte. Fara cuvinte, el intelege o nevoie ingropata atit de adinc in sufletul tau incit nici tu nu esti prea constient de prezenta ei. Prin acelasi proces bizar, el poate sa-ti transmita sentimente si ginduri, chiar daca e cu spatele la tine. Unii dintre ei nu au nevoie de serviciile postale ca sa trimita o telegrama. Totusi, gindirea lor nu are nimic superstitios. Ca e mecanic auto sau muzician, Varsatorul e un adevarat om de stiinta si nu se va grabi sa traga o concluzie pina cind nu a intors totul pe toate partile. Insa cind ajunge la o concluzie, aceasta va ramine bine infipta in creierul lui. Cind e vorba de progresul omenirii, mintea lui e mai deschisa ca a oric
ui, dar se inchide ermetic cind e vorba de propriul lui comportament, care poate fi neasteptat de conservator.

Varsatorii detesta minciuna si inselatoria. Iti vor da bani in dar, dar nu le cere un imprumut, caci urasc sa imprumute sau sa ceara imprumuturi. Daca totusi amicul tau uranian iti imprumuta bani, ai grija sa-i dai inapoi exact cind ai spus. O promisiune incalcata poate provoca o fisura adinca in prietenia voastra. Acesti nativi se tin de cuvint si-si platesc facturile si au aceeasi pretentie de la tine. Insa toata aceasta dragoste de adevar poate fi distorsionata intr-un comportament dubios, caci poate raspunde la intrebari atit de inteligent, incit creeaza impresii gresite. Dar isi va exprima liber indignarea daca va prinde pe altcineva folosind aceasta delicata nuanta de minciuna. Rareori va minti de-a dreptul, dar te poate pacali in moduri extrem de subtile. Permanenta goana dupa adevar si dorinta de a-si ascunde propriile motive sint trasaturi incompatibile si Varsatorii trebuie ca la un moment dat sa priveasca in fata aceasta problema daca vor sa afle adevarul adevarat despre sine.

Barbatul din Varsator
Ca sa intram direct in miezul problemei, nu te astepta ca un barbat din zodia Varsatorului sa se comporte asa cum se comporta oamenii indragostiti. Daca faci greseala asta vei avea parte de o cruda trezire la realitate. Cind e vorba de prietenie, el e tot ce ti-ai putea dori: cel mai bun prieten, un confident de incredere. Dar dragostea… Dupa cum spunea un Varsator pe care l-am cunoscut: “Oricine poate avea o fata, dar dragostea e cu totul altceva”. In cazul acestor barbati, asta e foarte adevarat.

Tocmai cind se poarta ca si cum nu te-ar placea, atunci e pe punctul de-a se indragosti nebuneste de tine. Logic! Varsatorul place pe toata lumea. El se va referi chiar si la cel mai mare dusman al lui ca fiind “prietenul meu”. Asa ca atunci cind spune ca nu place pe cineva, asta are o semnificatie mai adinca. Simpla descoperire a acestei semnificatii iti va lua ceva timp.

Nativul nu vrea sa-si dezvaluie adevaratele sentimente, desi ocupatia lui favorita e descoperirea sentimentelor ascunse ale altora. Propriile lui reactii si motive sint complexe si are de gind sa le pastreze asa, chiar si numai pentru placerea de-a te pacali. Acest barbat va trai multe experiente ciudate atit prin dragoste cit si prin prietenie si le va analiza cu aviditate pe fiecare. Pina reusesti sa ajungi cu el la altar, nici tu nu esti decit un alt experiment, oricit ti-ar fi de greu sa acccepti asta. Nu te descuraja. Poate fi pacalit, in ciuda precautiei lui. Dar, inainte sa-ti incepi tentativa de a-l pacali, ai face bine sa incerci sa inveti cum sa faci fata atitudinii lui unice fata de oameni.

El e un spirit gregar, asa ca munca in echipa e ceva firesc pentru el. Varsatorul intelege regulile fair play-ului ca si cum le-ar fi inventat el insusi si le aplica in relatiile personale. El e interesat de orice, pentru ca dragostea lui pentru oameni e atit de impresionanta. Pentru un astfel de barbat, toti oamenii sint deosebiti, chiar si cei pe care nu i-a cunoscut inca. Foarte putini dintre nativi sint egoisti sau meschini. Dar chiar si acestia pot reveni la calea cea dreapta daca li se atrage atentia cu blindete asupra acestor defecte. Varsatorii nu suporta sa li se spuna ca sint obtuzi.

Uranianul are idealuri neobisnuit de inalte, datorita codului sau moral rigid, care nu trebuie neaparat sa coincida cu cel general acceptat de societate. Cu siguranta va avea o viata plina de schimbari, controverse si evenimente neasteptate. Totusi, vei avea alaturi de el parte de momente de seninatate deplina, cum nu vei avea cu nici un alt semn al zodiacului. O data ce trece peste socul descoperirii ca a permis ca o femeie sa devina mai interesanta in ochii lui decit tot restul omenirii, el poate deveni un iubit extrem de atent. Partea periculoasa e inainte de a depasi socul respectiv. Deoarece e atit de obisnuit sa-si neglijeze problemele personale in favoarea celor ale majoritatii, poti spera ca ceva din aceasta atitudine se va transfera si in viata lui amoroasa. Insa nu conta pe asta. E la fel de posibil ca acest barbat sa-si dea brusc seama ca si-a dedicat toata loialitatea tie cind sint atitia oameni in lume care au nevoie de el. In acest caz, se va trage inapoi de linga tine pentru a-si dovedi ca nu a pierdut dragostea pentru prieteni si restul omenirii prin devotamentul fata de tine.

Mereu pornit pe analizat, Varsatorul se va intreba deseori: “Ce-o fi vrut sa spuna prin asta?” si nu se va potoli pina nu va afla. Cea mai mica umbra de mister il scoate din minti, asa ca nu te lasa pacalita de nonsalanta lui. Cind simte ca i se ascunde ceva, pur si simplu nu va dormi noaptea pina cind nu va dezlega misterul. Exista intotdeauna posibilitatea sa fie dezamagit de ceea ce descopera, asa ca ai grija sa nu tii ascunse decit lucruri care merita efortul de a fi descoperite. Daca nu, el nu se va jena sa-si exprime dezamagirea si va pleca in cautarea unui nou mister.


Fata care vrea sa puna mina pe el va trebui sa-l intrige mai intii. O carte deschisa nu-ti va stirni niciodata curiozitatea. El e atras de paginile inchise, daca se poate chiar lipite intre ele. Cind o femeie il ignora sau isi asculta propria ratiune cind e vorba sa ia decizii (cel putin la inceput), el va face ochii mari si chipul lui va capata expresia alerta a unui ogar pus pe cautare. De ce e atit de afectata emotional de cutare lucru? Dupa cum vezi, poti sa fii emotiva atita timp cit nu explici de ce. Chiar e atit de schimbatoare sau doar joaca teatru? De ce pune pe ea atita parfum si machiaj si apoi se simte insultata cind o fluiera pe strada Leii, Sagetatorii si Scorpionii? Vrea sa atraga atentia barbatilor sau nu? E o puritana sau o promiscua? Examinarile, intrebarile si testele vor flata la inceput femeia, fireste, dar cind vede ca e la fel de curios in legatura cu chelnerita care tocmai le-a adus cafelele sau cu vinzatorul de lozuri, ii cam trece entuziasmul. Sentimentul de insecta prinsa sub microscopul rece al unui savant nu e tocmai o senzatie care sa faca sa palpite de amor inima unei fete. Asa ca va ajunge sa se indrepte spre un alt barbat, mai pasional sau mai terestru, iar Varsatorul va suspina vreo doua secunde, dupa care se va orienta spre urmatoarea lui investigatie romantica. Asta daca nu i-a stirnit interesul vreo noua inventie sau o idee originala, caz in care femeile vor trebui sa mai astepte.

Barbatii acestei zodii pot fi induiosator de blinzi si docili, dar nu cumva sa uiti ca aceasta suprafata calma e doar un miraj, ca si aparenta lui maleabilitate. Nu va tolera nici o farima de oportunism la o femeie. Daca uranianul crede ca e exploatat, acel farmec al lui se poate evapora atit de repede incit nici n-o sa-ti dai seama ce se intimpla. Inspaimintator e faptul ca un nativ extrem de suparat e capabil de actiuni socante. Si mai inspaimintator e faptul ca s-ar putea sa-l ierti. N-o face! Sau cel putin nu-l ierta mai mult de o data. El admira o femeie tare pe pozitii, daca nu e prea masculina si-l lasa sa zboare pe unde-i place, nestinjenit de promisiuni dezgustator de sentimentale si acuzatii inlacrimate. Cit despre amintitele actiuni socante trebuie, totusi, sa pomenim aici ca de obicei Varsatorii sint extrem de galanti cu sexul opus. Dar, uneori, luati de val, s-ar putea sa uite sa faca distinctia dintre cele doua sexe. In plus, adauga la asta imprevizibilitatea uraniana si ai sanse sa te trezesti cu o jumatate de grepfruit azvirlita in fata daca il scoti din sarite.

Varsatorul are toate sansele sa atinga o pozitie prestigioasa in cursul vietii. Fie ca e doar un trofeu pentru performantele la fotbal intr-un campionat al liceelor sau o diploma ca e cel mai inalt om din judet, el va primi o recunoastere de un fel s
au altul a meritelor sale. Multi Varsatori ajung chiar sa cistige premii de mare prestigiu, cum ar fi Nobelul. Pe de alta parte, un mare procentaj de nativi fac vizite saptaminale la psihiatru. Poate fi destul de dificil de sesizat diferenta intre cele doua grupuri.

Unii dintre barbatii acestei zodii au un fetis pentru curatenie, caci ei au o teama aproape nevrotica de microbi si boli. Nativul e in stare sa lase aceste fobii sa se strecoare si in viata lui amoroasa, desi uneori acest lucru e inconstient. Sa nu te miri daca se plinge ca e alergic la fardul tau de pleoape si ca il face sa stranute. Uranienilor le apar din senin alergii exact la lucrurile pe care prefera sa le evite si sint in stare sa pacaleasca pina si doctorii.

El nu e genul care sa-ti faca curte cu gesturi extravagante. Nu-ti va veni la usa cu haine de nurca si diamante, dar viata alaturi de el poate fi la fel de sclipitoare si fara pietre pretioase. Poti sa te astepti din partea lui sa-ti ofere la prima intilnire o cutie cu alune spunindu-ti ca si-ar dori sa fi fost smaralde, pentru ca, multi ani mai tirziu, sa-ti ofere o cutie cu smaralde, spunindu-ti ca si-ar dori sa fi fost alune. Cine mai are nevoie de diamante?

Acum e momentul sa privim in fata partea cea mai rea. Spre deosebire de Rac, Capricorn, Leu sau Balanta, Varsatorul nu asteapta nerabdator insuratoarea asa cum un copil asteapta desertul. La drept vorbind, majoritatea evita insuratoarea cit pot de mult. Rareori se gaseste vreun nativ care sa fi facut acest pas la tinerete. De obicei acest impas incepe prin faptul ca Varsatorul porneste intr-o iubire de la o frumoasa, superba prietenie, sentiment de care ii e mult mai usor sa se desprinda mai tirziu. Acest barbat alege o fata care stie sa fie si o buna camarada si care poate tine pasul cu subiectele care il intereseaza, inclusiv fotbalul, rebusul, caii de rasa, licuricii si pergamentele de la Marea Moarta. De ce? Simplu. Cu atitea lucruri de discutat ramine mult mai putin timp pentru amorul fizic, care il poate face sa se implice serios intr-o relatie. Idealul lui e femeia care ii e si prietena si care nu are pretentii emotionale de la el. Unde poti ajunge pornind de la aceasta situatie? De obicei, nicaieri.

Barbatilor acestei zodii le vine de obicei foarte greu sa exprime fizic afectiunea. Probabil ca vei avea mult de asteptat pina la primul sarut. Sigur, vei constata ca a meritat asteptarea, iar suspansul va face totul si mai deosebit. Dar el se va agata de iluzia ca e implicat intr-o relatie placuta, neriscanta si platonica mult timp dupa ce o asemenea relatie amicala a devenit imposibila pentru tine.

Chiar si dupa ce si-a adunat curajul sa spuna “Te iubesc”, el va evita casatoria folosind toate scuzele si tertipurile inventate de mintea umana. Cind le va termina, va inventa el unele total noi si pline de imaginatie. Iti va explica rabdator ca nu te poate intretine financiar la nivelul pe care-l meriti, ca parintii lui au nevoie de el acasa sau ca nu e destul de bun pentru tine. Daca nici astea nu tin, va sustine ca viitorul e prea nesigur, cu incalzirea asta globala si cu poluarea… Daca e transferat undeva la Polul Nord? Ai putea muri de pneumonie acolo si el va jeli tot restul vietii!

Dar nu e totul pierdut. Desi se casatoresc tirziu, Varsatorii se casatoresc pina la urma. De obicei dupa ce ultimul lui prieten a pornit in calatorie de nunta, nativul se trezeste ca mariajul e un mister pe care altii l-au rezolvat iar el nici nu s-a apucat sa-l investigheze. Fireste ca nu suporta gindul acesta si sare cu cererea in casatorie. Brusc, desigur.

La inceputul legaturii s-ar putea sa ajungi la concluzia ca trebuie sa-i dai o lectie si te hotarasti sa-l lasi sa creada ca te-a pierdut in favoarea unui petitor mai agresiv. Da-mi voie sa te avertizez ca pierduta s-ar putea sa ramii. Uranianul tau cu inima frinta mai degraba va varsa in tacere citeva lacrimi si-si va spune ca a cistigat cel mai bun decit sa dea buzna dupa tine, ca sa te aduca inapoi, cu ochii arzind de pasiune. Se va resemna sa traiasca fara tine cu o insultatoare usurinta. Ba chiar va pune probabil insuportabila intrebare: “Crezi ca putem ramine prieteni?”. Daca spui categoric NU, probabil ca va ridica din umeri si se va indeparta incet. Daca spui da, veti reveni de unde ati pornit: la prietenie.

Nativul nu e in stare sa fie gelos. El va avea incredere in tine pina cind ii dovedesti ca nu esti de incredere. Nu fiindca e naiv, ci pentru ca firea lui analitica l-a lamurit deja in privinta caracterului tau. Daca nu sint influente grave in harta stelara de la nasterea lui, e incapabil de suspiciuni nefondate si posesivitate. Daca simte totusi uneori ghimpele geloziei, tu nu vei sti niciodata. Cit despre el, va fi rareori, daca nu niciodata, necredincios la modul propriu, fizic, in primul rind pentru ca subiectul sex, desi il intereseaza, nu-l obsedeaza. S-ar putea sa gasesti vreun Varsator care petrece mult timp gindindu-se adinc la sex, dar poti sa fii aproape sigura ca are ascendent in Scorpion si, chiar si asa, sint putine sanse sa alerge efectiv dupa fuste.

O data ce un nativ si-a ales o partenera de viata, din punctul lui de vedere poate sa se concentreze asupra altor lucruri mai importante. Se poate relaxa si poate studia in liniste chestiunea relatiilor dintre sexe. Daca in relatia voastra apare o problema care-l face sa se simta vinovat, va rupe legatura brusc, desi il va durea ingrozitor. Situatiile care pot duce la un asemenea deznodamint ar putea fi aproape orice, de la faptul ca parintii tai nu sint de acord cu legatura voastra, pina la diferenta de religii dintre voi sau un fost iubit al tau la care inca mai tii, o promisiune pe care si-a facut-o lui insusi cind avea opt ani sau ceva ce a citit intr-o carte. Indiferent ce e, va trebui rezolvat daca vrei ca intimitatea dintre voi sa se refaca, chiar daca dragostea dintre voi e scrisa in stele. Varsatorii zac in bezna si-si ling ranile inimii daca prietenii nu-i observa si nu incep sa le puna intrebari.

E in stare sa astepte pina la nouazeci de ani ca se reinnoade relatia, chiar daca tie ti se pare cam mult. Partea cea mai proasta e ca nu-ti va spune niciodata care a fost motivul rupturii. Pervers cum e, te va lasa sa crezi ca totul a fost doar o aventura superficiala si va ascunde adevarul – ca totul a fost real – pina intr-o zi, cindva, in viitor, cind e convins ca va veti ierta si impaca. E crud, dar asa e jocul lui. Singura ta alinare va fi ca si el sufera in felul lui. Probabil ca vei fi complet zapacita cind vei simti ca iti transmite in felul ciudat, tipic uranienilor, sentimente profunde, in timp ce actiunile lui de suprafata te resping. Nu prea ai ce face, caci el conduce jocul. Poti doar sa incerci sa inventezi un nou mister cu care sa-l tentezi sau sa ai un succes uluitor care sa-i stirneasca curiozitatea si sa-l faca sa vrea sa vorbeasca din nou cu tine, cum ar fi sa devii prima femeie care a ajuns pe orbita planetei Venus.


Nu ca asta i-ar schimba sentimentele fata de tine. Daca te iubeste cu adevarat, te va iubi chiar daca n-ai sa orbitezi mai departe de alimentara din colt. Probabil ca te-ai prins de-acum ca un uranian poate fi foarte incapatinat cind e vorba de iubire. Fixismele lui in probleme de inima te pot trmite direct la balamuc sau in bratele altcuiva, din disperare. Singurul lucru pe care poti sa-l faci e sa speri ca vei fi tot atragatoare la nouazeci de ani sau apuca-te sa studiezi orbita planetei Venus.

Sa nu te superi daca va veni acasa noaptea tirziu, chiar si dupa ce v-ati casatorit. Prietenia e foarte importanta pentru el, iar daca prietenul e de sex feminin ar fi mai bine sa ignori acest aspect. La drept vorbind, probabil ca si lui i se pare irelevant. Daca-i pui o intrebare directa,
iti va spune adevarul. Dar, daca il intrebi din nou, suspicioasa, va crede ca nu te intereseaza adevarul, asa ca va inventa niste povesti detaliate si absolut nebunesti, ca sa te invete minte si sa-ti rozi unghiile dupa aceea, gindindu-te cit din ce ti-a spus a fost adevarat. Ai sa inveti repede lectia. Nu fi jignita cind e intr-o dispozitie solitara. Se va intoarce mai cald si mai afectuos ca oricind ca sa-si impartaseasca visele solitare cu tine.

Desi nu e interesat de bani, exista citiva Varsatori care au milioane, in general fie pentru ca le-au picat in brate, fie pentru ca in cercetarile lor necontenite au descoperit ceva cu totul nou, care le-a umplut contul din banca. Oricum, cu acest barbat vei avea parte numai de surprize. Nu fi extravaganta, caci nu-si va reveni niciodata daca arunci banii pe fereastra, dar uneori are accese de generozitate care te vor uimi.

Pentru copii uranianul va fi un bun prieten, care nu se satura sa-i asculte, caci tot ce fac ei i se pare fascinant. Va face calcule complicate pentru a descoperi ce capacitate pulmonara trebuia sa aiba lupul din poveste pentru a darima dintr-o suflarele casele celor trei purcelusi si-si va bate capul cu compozitia mixturii folosite de vrajitoare pentru a otravi marul oferit Albei ca Zapada.

Nu permite carierei tale sa te faca sa-l neglijezi. In plus, nu e genul de barbat care sa tolereze prezenta prea indelungata a prietenelor tale in casa si nici nu va suporta sa te vada stind la televizor sau citind cind el te-a rugat sa-i cauti vechea minge de baschet. Unul dintre cele mai importante motive pentru care s-a insurat cu tine a fost ca sa fii acolo pentru el ca sa-i faci piure, sa-i cosi nasturii la camasa si sa-i scoti aschiile intrate in deget. Din punctul lui de vedere, o femeie e o sotie si o mama buna daca se tine tot timpul de aceste ocupatii. Dar el e atit de plin de idei interesante si de surprize, incit nu-ti va mai trebui o alta ocupatie, mai ales ca poate fi cu adevarat nesuferit cind se simte neglijat.

Desi e atit de realist, Varsatorul nu va uita niciodata prima lui iubire adevarata. Acesti barbati se insoara deseori cu iubita din copilarie, chiar daca trec ani de zile pina se reintilnesc. S-ar putea sa uite de aniversarea nuntii voastre, dar iti va aduce violete in ianuarie. Craciunul poate fi oricind, nu neaparat pe 25 Decembrie. Pot trece luni fara sa-ti spuna un cuvint afectuos, ca intr-o dimineata, cind ii faci omleta, sa se uite adinc in ochii tai si sa spuna “Ai idee cit esti de frumoasa?”. Si va fi ceva in vocea lui care va face sa ti se inmoaie genunchii. Zurgalai pe plaja, zile de nastere sarbatorite in zori, curcubee la miezul noptii, oua de Paste in zapada si luminari pe tort aprinse in virful unui gigantic carusel. Ai grija, insa. Poti sa te si pierzi in Tara Minunilor.

Femeia din Varsator
E cel mai intelept sa nu uiti ca femeia din Varsator e la fel de paradoxala in dragoste cum e in toate celelalte domenii, daca vrei sa incepi o relatie cu ea. Astfel, n-o sa te astepti sa ai parte de Cosinzeana si sa te trezesti cu Pocahontas. Aceasta femeie are toata fidelitatea semnelor de pamint cind e indragostita, dar are si detasarea si lipsa de emotie a semnelor de aer. E posibil sa ai o relatie fericita cu nativa daca ii lasi libertatea de-a se ocupa de nenumaratele ei interese si de a circula printre prietenii ei. Nu incerca niciodata sa o legi de cratita sau de piciorul patului. Intreaba-i ce-au patit pe cei care au incercat. Ea poate decide brusc ca vrea sa studieze baletul, sa mediteze singura in munti sau sa se inroleze in Greenpeace. Iti amintesti povestea cu printesa cu plete lungi, de aur, care locuia in turn? Asta e femeia din Varsator. Daca ii tai cositele nu se va schimba absolut deloc. Ea are vise cu totul altfel decit restul lumii, aude o muzica ademenitoare in departari si merge dupa o stea pe care majoritatea dintre noi n-au vazut-o niciodata.

Aceasta femeie apartine tuturor si nimanui. Iubirea ei poate fi tandra si pasionala, dar va avea intotdeauna ceva nedefinit, care-ti va scapa printre degete, ca un cintec pe care nu reusesti sa ti-l amintesti pe deplin. Poti sa fredonezi melodia, dar versurile iti tot scapa din minte. Varsatoarea pretinde cu insistenta sa fie lasata libera, dar loialitatea ei fata de cineva care accepta o iubire in aceste conditii e fara limite. Iata o trasatura care iti va placea: ea nu va fi prea interesata de contul tau bancar, daca nu are ascendent in Rac, Capricorn sau Taur. Banii nu sint niciodata pe primul loc in preocuparile acestei femei. Nu-i va pasa daca nu esti cel mai bogat barbat din oras, dar va dori sa fii respectat intr-un fel sau altul pentru realizarile tale intelectuale.

Cind te hotarasti sa prinzi acest fluture, nu uita ca nu-si va petrece niciodata viata ei imprevizibila cu un barbat care nu e sincer cu sine insusi. Propriul ei cod de valori poate fi mai ciudat decit orice ai intilnit vreodata si cu totul altfel decit codul moral acceptat de societate, dar il va respecta cu sfintenie. Uraniana va intelege ca propriile tale reguli pot fi la fel de deosebite de ale ei sau ale restului lumii. Nu va avea nici o obiectie atita timp cit nu faci rabat de la ele. Daca vrei o femeie pasionala, ai gresit adresa. Daca e o Varsatoare tipica, pasiunea nu va fi punctul ei forte. Ea va considera dragostea fizica destul de placuta daca nu se pune prea mult accent pe ea.

Cu alte cuvinte, aceste femei pot reactiona cu o profunda intensitate in timpul actului sexual, dar daca preferi ca relatia sa ramina platonica lungi perioade de timp, e perfect in regula. S-ar putea ca Varsatoarea sa se teama in mod inconstient ca dorinta simtita pentru o persoana ii va ingradi oarecum spiritul si o va impiedica sa ramina fidela singurei ei iubiri adevarate, libertatea. Libertatea de a experimenta si cerceta si libertatea de a-si darui timpul omenirii. Dar si libertatea de a-si urma toanele bizare.

Daca vrei sa-ti construiesti o cariera politica, stiintifica sau educationala, uraniana e femeia perfecta. N-ai putea nimeri mai bine, cu conditia sa nu dai peste o Varsatoare cu influente opuse in harta ei natala, care adora sa socheze oamenii mergind desculta pe Calea Victoriei sau fumind trabucuri uriase in autobuz. Exista unele Varsatoare absolut scandaloase, dar nativa tipica e o incintare in societate. E gratioasa, amabila, spirituala, inteligenta si extrem de adaptabila la toate straturile sociale.

In conditii normale lipsa ei de suspiciune e un atu in plus in favoarea ei, dar daca te prinde efectiv ca-i esti necredincios, firea ei sensibila va fi profund ranita. Iti vei da imediat seama din clipa in care te vei uita in ochii ei ciudati, visatori. Dar nu va fi suspicioasa fara motiv si rareori se va indoi de cuvintul tau. Nativa tipica nu te va verifica dupa ce pleci din casa, nu te va suna la serviciu, nu-ti va verifica batistele ca sa caute urme de ruj si nici butonii de la camasa ca sa gaseasca fire de par blond. Tradarea va trebui sa-i sara in ochi ca s-o vada. Inainte sa te repezi sa te insori cu ea, trebuie spus ca lipsa ei de gelozie se datoreaza nu doar tariei ei de caracter. In primul rind, probabil ca ti-a disecat psihicul si sufletul sub microscop inca de la prima intilnire. Si-apoi, o pasioneaza prea multe subiecte si prea multi oameni ca sa mai aiba timp sa-si bata capul cu ce faci tu dupa ce te scapa din ochi. Daca Varsatorii de ambe sexe te scapa din ochi, te cam uita.

Uneori, o Varsatoare va ramine alaturi de un partener promiscuu sau cu ochi alunecosi pentru ca acesta-i ofera ceva ce ea are nevoie, asa ca se va face ca nu-i vede aventurile. Pe de alta parte, daca nu are mare nevoie de tine, taria aceea morala va lucra impotriva ta la primul semn clar de infidelitate. Ea va pleca pur si simplu. Nu i
ncerca sa reincalzesti supa, pentru ca e inghetata bocna pentru totdeauna. Sigur, puteti ramine prieteni. De ce nu? Pe o astfel de femeie nu o deranjeaza niciodata sa fie prietena cu fostii iubiti sau soti. A dat uitarii trecutul si a sters complet din memorie amintirile rele.

Exista o singura, ciudata, exceptie de la regula. Ca si barbatul zodiei, Varsatoarea isi va aminti toata viata prima iubire adevarata. Dar numai pe prima. Te intrebi daca isi mai aminteste de tine Varsatoarea pe care ai cunoscut-o cindva? Depinde de ce considera ea ca e dragostea. Poate fi acel baiat care i-a dat ciocolata cind avea noua ani, baiatul cu care s-a plimbat prin ploaie sau baiatul cu urechi mari, care cunostea clovnii de la circ si o hranea cu alune.

Rareori vei gasi o uraniana implicata intr-o legatura extraconjugala. Ea poate fi tentata de asta in anumite circumstante iesite din comun, dar o relatie bazata pe necinste e impotriva firii ei. O astfel de idila ilicita nu va dura mult si ruptura va fi permanenta. Totusi, exista multe native divortate. Daca situatia devine intolerabila, aceasta femeie devine brusc ca de gheata. Ea poate disparea peste noapte, fara sa se uite in urma. Ele nu sint incintate cind ajung la divort, nu-si doresc asta, dar nici nu e o nenorocire, asa cum e pentru alte femei, mai sentimentale. Uranus e planeta schimbarii, la urma urmelor. Deoarece e o individualista notorie si are nenumarati prieteni, uraniana nu va ezita sa porneasca singura la drum daca va fi nevoie.

Fii pregatit ca ea sa-ti studieze inima pina cind nu-ti va mai ramine nici un vis neimpartasit, nici un gind neanalizat. Dar nu incerca sa-i diseci si tu gindurile. Nu face parte din regulile jocului cind e vorba de Varsatori. Isi va ascunde bine motivatiile si uneori va avea o placere perversa sa te bulverseze. De obicei va fi brutal de sincera, dar nu uita! Pentru nativii acestei zodii o minciuna e una si prezentarea partiala a adevarului e cu totul altceva.

E placut sa stii ca aceasta femeie e destul de strinsa la punga. E placut in cazul in care nu ai de gind sa-i ceri un imprumut. S-ar putea sa accepte o data sau de doua ori, dar daca iti faci un obicei din asta sau nu-i dai banii la timp, poate deveni la fel de rece ca tipul de la banca daca nu ai platit rata imprumutului. In rarele ocazii cind va accepta un imprumut, vei primi inapoi fiecare banut fara nici o intirziere, fara trucuri femeiesti. Cit despre cosmarul fiecarui barbat privitor la contul comun pentru cheltuieli, nu vei avea de ce sa-ti faci griji, caci aceste femei nu se simt deloc bine cind datoreaza bani.


Infatisarea ei e destul de derutanta. Multe Varsatoare sint adorabile, de o frumusete memorabila. Dar sint schimbatoare. Pot da impresia ca sint frisca matasoasa, ca apoi sa se transforme intr-o pizza picanta cit ai clipi. Alaturi de Balante, Varsatoarele sint deseori cele mai frumoase femei din zodiac. In cel mai rau caz, au un chip interesant. Stilul lor de a se imbraca poate fi de-a dreptul socant. Sint unele care pot aparea linistite pe copertile revistelor de moda, dar nativa tipica e absolut neconventionala in imbracaminte. Poate pune pe ea haine pe care le-ar invidia o tiganca, iar originalitatea ei poate da nastere unor combinatii absolut trasnite. De obicei va fi prima care va adopta o noua moda, indiferent cit ar fi de excentrica, dar poate si sa ramina fidela modei bunicii sau chiar strabunicii. Cu indiferenta tipica, va combina jaboul de dantela cu sutienul metalic gen Jean-Paul Gaultier, iar efectul poate fi destul de inspaimintator. Va purta camasa de noapte din dantela la un banchet oficial, pene de strut la supermarket, blugi evazati la opera, tenisi la teatru, diamante la gradina zoologica, si va pune capac purtind o boneta uzata din secolul trecut pe care a gasit-o intr-un magazin de vechituri.

Femeia ta din Varsator isi va purta probabil parul intr-un mod neobisnuit. Suvitele ei sint la fel de imprevizibile ca si personalitatea. Le va purta impletite, in codite, in coc la ceafa, le va lasa sa-i curga pe spate ca o cascada, le va tunde soldateste, le va bucla ca Shirley Temple sau le va indrepta ca pe ciucuri. Un lucru e sigur. Parul ei va arata ca al nici unei alte femei de pe planeta.O conversatie cu ea poate fi remarcabila, ca sa folosim un eufemism. Are maniere fermecatoare si de obicei se comporta timid si rezervat. Apoi da peste ea un impuls uranian si ii va iesi pe gura o remarca fara nici un fel de legatura cu ce se discuta. Veti vorbi despre fluctuatiile bursei si ea te va intrerupe din senin cu ceva de genul: “Stiai ca majoritatea presedintilor americani au litere duble in numele lor?”. Exista un singur raspuns la o asemenea intrebare. Ii spui ca stii, enumeri citiva si apoi cu blindete, dar ferm, indrepti din nou conversatia spre subiectul dinainte. Poate ca alte minti functioneaza urmind pasi logici, dar a ei zboara spre miine, apoi revine pe alta cale spre prezent, in zigzaguri ametitoare ca fulgerele. Din cind in cind va azvirli cite o fraza memorabila. Tu o vei intreba ce crede despre programul spatial si ea iti va spune ca in copilarie credea ca stelele sint gauri in podeaua Raiului prin care strabate lumina de dincolo. Daca e in alta stare de spirit, vei spune ca oamenii de zapada topiti te intristeaza, iar ea iti va spune: “Un om de zapada topit e doar un morman de zloata, Georgele”. Mai intii visatoare, apoi practica. Mai intii timida, apoi pusa pe scandalizat oamenii. Uranienele vor ridiculiza cu cruzime farfuriile zburatoare, apoi iti vor spune o intimplare cu spiridusul cu picatele care locuieste pe pervazul geamului lor. Nu-i vorbi niciodata de sus unei Varsatoare. Va detesta faptul ca nu o consideri egala ta si atitudinea aceasta o va face sa se retraga si sa devina inabordabila.

Deoarece Uranus e planeta viitorului si copiii sint viitorul nostru, ai putea crede ca Varsatoarele sint mame perfecte, de la sine. De fapt, ele sint cam confuze la inceput cind devin mame. Nativa trebuie sa se adapteze acum si sa dedice intreaga ei atentie si energie unei singure fiinte umane, cind ea e obisnuita sa-si imparta atentia si timpul in toate partile. Deoarece e distanta de felul ei, ii va veni greu sa-si exprime deschis afectiunea. Mama Varsatoare e devotata copiilor ei, dar si oarecum detasata de acestia. Dar probabil ca va fi prezenta la toate manifestarile organizate de scoala si va vorbi ore intregi fericita cu prietenii progeniturilor, de la egal la egal, fara sa-i domine.

Copiii ei vor invata prin puterea exemplului ce inseamna fratia si omenia. Aceste femei nu sint niciodata exagerat de protectoare cu copiii lor. Ele privesc cu toleranta chiar si cea mai socanta confesiune a acestora. O uraniana nu va pedepsi aproape niciodata un copil pentru ca a spus adevarul, indiferent de ce a facut el. Cu lipsa ei de prejudecati, va cistiga increderea celor mici. Se pricepe de minune sa linisteasca micutii, indiferent ca e vorba de frica de monstrii de sub pat sau de durerea de a fi ignorati de ceilalti copii pe terenul de joaca. Ea stie sa le transforme lacrimile in risete in citeva minute. Copiii tai o vor considera vesela, amuzanta, putin zurlie, relaxata in privinta treburilor casnice, un mare ajutor la facutul temelor si blinda cind sint bolnavi. Aceasta femeie nu ii va sufoca cu afectiunea si rareori ii va cicali. Poate ca Maria nu s-a spalat pe miini dupa ce i s-a spus a treia oara, dar mama ei e mai interesata de ceea ce a invatat micuta la ora de stiintele naturii.

Insa ne-am cam grabit. Inainte sa devina mama, iubita ta Varsatoare trebuie sa devina sotie si ca sa devina sotie trebuie sa o convingi ca o casnicie nu e sinonima cu Alcatrazul, nu e o inchisoare de maxima securitate. Ea nu se va prea grabi la altar, caci nu vrea sa te accepte de sot pina nu te-a cintarit, masurat, catalogat, testat si n-a afl
at exact din ce material esti facut. Parerile prietenilor si rudelor nu vor face doi bani pentru ea, desi ii va intreba probabil ce cred despre tine, din pura curiozitate. Presupunind ca ai trecut toate testele, casnicia cu o Varsatoare poate fi derutanta. Va asculta amabila cind ii dai sfaturi, dar firea ei o va impiedica sa urmeze indrumarile explicite. Nu poate sa respecte reteta de tort de bezea, asa cum e incapabila sa parcheze masina acolo unde i-ai spus tu. Ceva in mintea ei o face mereu sa fie convinsa ca o mica modificare va imbunatati lucrurile.

Are o permanenta nevoie sa experimenteze noi metode de a face cafeaua, de a-si umple stiloul, de a-si lega sireturile la bocanci sau de a traversa strada. Va purta un pulover intors pe dos, isi va amesteca coniacul cu lapte, va aranja florile intr-un acvariu, isi va clati parul cu after-shave sau va aranja o mica gradina cu pietre si piriias pe biroul tau de lucru. N-o intreba de ce. Nici ea nu stie. Lungimea ei de unda o constituie originalul si neobisnuitul, atita tot. Fiindca e atit de impersonala, nu-i va veni deloc usor sa-si exprime verbal sentimentele, dar o data ce a gasit partenerul potrivit, casnicia nativei e de obicei un model de fericire.

Varsatoarea ta poate pluti prin zilele si noptile ei cu gratia unei mindre lebede, dar se poate purta ca un urs impiedicat in situatii romantice. Pentru nativa, granita dintre iubire si prietenie e aproape inexistenta. Cintecele de amor despre oameni care nu au ochi decit unul pentru altul i se par stupide. Lumea e plina de atitea miracole incit i se pare o timpenie ca doua perechi de ochi sa piarda vremea holbindu-se unii la altii. Te va lasa bucuroasa sa o iei de mina si sa mergi alaturi de ea in timp ce ea priveste incintata si fericita rasaritul de soare, o masina veche, calul laptarului, un container galben de gunoi, o bufnita impaiata sau un balon rosu ramas agatat de clopotnita bisericii. Dar nu-i distrage atentia cu prea multa intimitate. Las-o sa hoinareasca singura prin lumea ei miraculoasa atunci cind asta vrea si ea nu te va lua niciodata la intrebari depsre serile petrecute cu baietii.

Cele mai rapide metode de a scapa de ea sint sa dai dovada de gelozie, posesivitate sau bigotism, sa fii critic, obtuz sau ultraconservator. In plus, va trebui sa-i placi prietenii, care sint de toate marimile, felurile si culorile. Uneori are momente bruste de inspiratie, iar intuitia ei e remarcabila. Rationamentul ei poate ca nu pare solid si practic la inceput, pentru ca ea vede cu luni si ani inainte. Varsatoarea locuieste in ziua de miine si poti vizita acel tarim doar prin intermediul ei. Ce spune se va adeveri, indiferent de intirzieri sau obstacole. Cred ca, la urma urmelor, asta e cel mai deosebit lucru la femeia din Varsator. E putin vrajitoare.


sursa: depresium.ro

nota. eu sunt varsatoare si o caracterizare mai buna decat asta nu am citit :)

You May Also Like

0 comments